Brîndușa Art

Pictură pe lemn

Brîndușa Art - Pictură pe lemn

Ţine-te tare de vise…

 

dream rose

Ţine-te tare de vise
Căci, dacă mor visele,
Viaţa e o pasăre cu aripile frânte,
Care nu poate zbura.

(Langston Hughes)

 

“A avea vise” este pentru mine un alt mod de a spune “a avea speranţă”. Cine poate trăi fără speranţă? E posibil să treci neînfricat prin nenumărate greutăţi… dacă ai în suflet nădejdea că în vreun fel, cândva, vei dobândi până la urmă ceva care merită osteneala.  Însă când te simţi cu totul înfrânt şi nu te mai aştepţi la nicio schimbare în bine…  atunci cea mai mică dificultate pare de-a dreptul insurmontabilă.

De aceea mi-au plăcut aşa de mult aceste versuri, care m-au inspirat să pictez tabloul din imaginea de mai jos. Avem nevoie de vise care să ne ţină în viaţă, avem nevoie de speranţă – nu de una falsă, înşelătoare, deşartă, ci de o încredere în ceva trainic, real, autentic… Iar atâta timp cât există viaţă şi suflare, speranţa poate fi găsită, indiferent cât de sumbră i se poate părea cuiva la un moment dat viaţa. Câtă vreme există viaţă, Dumnezeu poate fi găsit, poţi avea pace, visele pot deveni realitate… poate nu toate, dar unele se pot împlini chiar într-un fel care să depăşească ceea ce ai cutezat să-ţi imaginezi.

Aşa că nu lăsaţi aripile păsării să atârne neputincioase, prieteni! Lăsaţi-o să se avânte-n zbor… şi îndrăzniţi să visaţi!

dreams

Adresa email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*